marți, 13 septembrie 2011

Tapet si inlocuitorii lui

Nu stiu cati dintre voi incep o viata noua intr-o casa si mai noua, insa stiu ca sunt nenumarate incercarile de a "imbraca" spatiul in care locuim, intr-o vestimentatie cu stil propriu.

Gusturile nu se discuta, nu-i asa? Atunci care sunt micile detalii care fac diferenta in alegerea unui accesoriu, fie el si o piesa decorativa? Hm.. poate ca exista o lista mai mult sau mai putin cuprinzatoare, insa avantajele ar trebui sa sustina intru totul decizia finala.

Despre tapet si inlocuitorii lui ar fi multe de spus. Haide sa vedem ce avem si noi de spus.

Tapet versus Stickere decorative:

  • Ambele pot fi aplicate pe o multitudine de suprafete; un plus pentru stickere este ca le poti utiliza pentru a decora ingenios si suprafetele din sticla, precum si caroseria automobilului - stickerele auto.
  • Tapetul acopera in general suprafete mari, in schimb, autocolantul poate fi decupat in cele mai diferite forme si dimensiuni, astfel incat sa-l poti folosi atat pentru decorarea interiorului tau, cat si a obiectelor personale, cum ar fi laptop, notebook - vezi aici.
  • In ceea ce priveste intretinerea acestora, stickerele decorative nu presupun aplicarea unui tratament special, in timp ce tapetul trebuie curatat cu grija, folosind o carpa umeda sau solutii profesionale.
  • Trebuie avut in vedere faptul ca nu este recomandata aplicarea tapetului in spatiile cu umiditate crescuta, cum sunt baia si bucataria. Stickerele pot reprezenta un element de decor pentru peretii din sticla ai cabinei de dus.
  • Chiar daca aplicarea celor doua materiale nu necesita o indemanare deosebita, efortul depus in cazul tapetului este comparativ mai mare; stickerele decorative se aplica doar indepartand folia de transfer, in timp ce tapetul implica achizitionarea unor instrumente auxiliare, cum sunt materialele adezive; in cazul tapetului, peretele trebuie cosmetizat in prealabil, in timp ce la autocolant, suprafata trebuie doar curatata de praf.
  • Tapetul presupune o investitie financiara mai mare; stickerele sunt mai flexibile din punctul de vedere al costurilor; odata aplicate ele pot fi pastrate pe termen lung, materialul din care sunt confectionate asigurand o garantie de 5 ani, dar pot fi inlocuite cu usurinta pentru ca interiorul tau sa fie mereu in ton cu tendintele modei, preturile acestora fiind accesibile.
Lasam imaginile sa vorbeasca . . priviti!



Ce parere aveti?

Pe curand!

Niciun comentariu: